Bài tập tổng hợp mạo từ “A/An/The”

Are you going away next week? No, ________ week after next.

2. We are looking for _______ place to spend ________ night.

A. the/the B. a/the C. a/a D. the/a

3. Please turn off ________ lights when you leave ________ room.

A. the/the B. a/a C. the/a D. a/the

4. We are looking for people with ________experience.

A. the B. a C. an D. x

5. Would you pass me ________ salt, please?

A. a B. the C. an D. x

6. Can you show me ________way to ________station?

A. the/the B. a/a C. the/a D. a/the

7. She has read ________interesting book.

A. a B. an C. the D. x

8. You’ll get ________shock if you touch ________ live wire with that screwdriver.

A. an/the B. x/the C. a/a D. an/the

9. Mr. Smith is ________ old customer and ________ honest man.

A. An/the B. the/an C. an/an D. the/the

10. ________ youngest boy has just started going to ________ school.

A. a/x B. x/the C. an/x D. the/x

11. Do you go to ________ prison to visit him?

A. the B. a C. x D. an

12. ________eldest boy is at ________ college.

A. a/the B. the/x C. x/ a D. an/x

13. Are you going away next week? No, ________ week after next.

A. an B. a C. the D. x

14. Would you like to hear ________ story about ________ English scientist?

A. an/the B. the/the C. a/the D. a/ an

15. There’ll always be a conflict between ________ old and ________ young.

A. the/the B. an/a C. an/the D. the/a

Đáp án:

1. A 2. B 3. A 4. D 5. B 6. A 7. B 8. B 9. C 10. D 11. A 12. B 13. C 14. D 15. A

Cùng Danh Mục:

Liên Quan Khác

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *